Δραστηριότητες και Sport στον Παντελεήμονα


Στον Παντελεήμονα, μπορείτε να ασχοληθείτε με πολλά sports και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπου μπορείτε να συμμετέχετε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρακάτω θα δείτε μια αναλυτική λίστα με αυτά ….


SKI / ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ SPORTS


Σε κοντινή απόσταση στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του «Ελατοχωρίου», καταφθάνουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο, απολαμβάνοντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Παράλληλα με το ski, μπορείτε να ασχοληθείτε και με άλλες χιονοδρομικές δραστηριότητες όπως snow boarding, η mountain artillery ski και γιατί όχι χιονοπόλεμο.


ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Ο Πλαταμώνας φημίζεται για την καθαρή θάλασσα  δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για καταδύσεις και υποβρύχιες εξερευνήσεις.


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΘΑΛΑΣΣΙΑ SPORTS

Στο Πλαταμώνα που έχει πολύ όμορφες παραλίες, σας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθείτε με πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες και sports, όπως καταδύσεις, θαλάσσιο ski, πτώσεις με αλεξίπτωτο στην θάλασσα, wind surfing, sailing, jet ski και φυσικά κολύμπι.


ΙΠΠΑΣΙΑ

Ο Παντελεήμονας είναι ιδανική πρόταση για εναλλακτικό τουρισμό καθώς έχει πανέμορφα φυσικά τοπία, φυσικά μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορίες και ιππασία και προσβάσιμα βουνά για ορεινές πεζοπορίες, αναρριχήσεις και ορειβασία.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ


Με τα αμέτρητα λιθόστρωτα, μονοπάτια και τα γραφικά καλντερίμια του, ο Παντελεήμονας σας προσφέρει την απόλυτη ευκαιρία για ένα όμορφο και χαλαρωτικό περίπατο. Περπατώντας στα μονοπάτια θα έρθετε σε επαφή με την μαγεία της φύσης και θα θαυμάσετε από κοντά τα παλιά αρχοντικά, που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το χωριό.

Θα δείτε σπάνια λουλούδια και φυτά και θα δροσιστείτε, στις αμέτρητες πηγές και βρύσες του που έχουν πόσιμο νερό. ο Παντελεήμονας έχει αμέτρητα μυστικά που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε, περιδιαβαίνοντας το χωριό του.