Το Κάστρο του Πλαταμώνα

Το Κάστρο του Πλαταμώνα (3 χλμ.)αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο του νομού Πιερίας και σήμα- κατατεθέν του νομού. Κατά τα βυζαντινά και τα μεσαιωνικά χρόνια, η ιστορία του Πλαταμώνα ταυτίστηκε με το περίφημο ενετικό κάστρο του. Η φωταγώγηση του Κάστρου τη νύχτα προσθέτει σε αίγλη. Πρόσφατα, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.

Κάστρο Πλαταμώνα

Αρχαίο Θέατρο Δίου

Αρχαίο Θέατρο Δίου (20 χλμ.) Μία από τις πιο ξακουστές αρχαίες μακεδονικές πολιτείες. Βρισκόταν στο νομό Πιερίας, στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, εκεί όπου σήμερα υπάρχει το ομώνυμο χωριό. Ο χρόνος της ίδρυσής του είναι άγνωστος προς το παρόν, ενώ το όνομά του αποδίδεται στο Δία. Ο Δίας ήταν και προστάτης θεός του Δίου. Κάθε χρόνο τελούνταν γιορτή προς τιμή του θεού, τα «Δία», με κέντρο το ναό του Δία, που ήταν χτισμένος στην πόλη.

Αρχαίο Θέατρο Δίου

Αρχαία Λίβηθρα

Πάρκο Λειβήθρων

Αρχαία Λίβηθρα 12(χλμ) Ο χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στις υπώρειες του Κάτω Ολύμπου, μεταξύ ρέματος Αγίου Μηνά από βόρεια και οικισμού Σκοτίνας νότια. Ο χώρος αυτός καλύπτει έκταση πάνω από 1.500 στρέμματα περίπου